Som en krympfotad

Kråkan är en ung, bostadslös man. Han tvingas leva i ögonblicke­t, och eftersom han gärna tänjer på moraliska gränser blir hans tillvaro stundtals kaotisk. Den kontrollerande, välorganiserade taxichauffören Eskil Ingmarson i Umeå får en deadline och ställer sig frågan: Går livet att ordna i pärmar? Två män. Två motsatser. Ensamma själar vars livsöden av en slump flätas samman. Deras försök att få ordning på tillvaro­n misslyckas, till sist återstår det enda möj­liga: att följa kärlekens kompass.

Britta Stenberg har skrivit en mustig, färgstark och humoristisk berättelse om det allvarliga i att våga leva. ”Som en krympfotad” är hennes andra roman.

Jag gillade boken mycket. Berättelsen handlar om två män – hemlösa Kråkan och och taxichauffören Eskil. Det som nog kan kallas ödet flätar ihop deras liv och det berättar Britta i lugnt tempo med stillsam humor, men samtidigt med ett väldigt djup där meningen med livet går som en röd tråd genom berättelsen. Männens torftiga vardagar med plötsliga och kanske i längden ogrundade ljusa förhoppningar om ett annat liv – eller ickeliv – tror jag för läsaren till associationer med delar av sina egna erfarenheter.

Jag gillar berättelsen och boken. Rekommenderar den gärna. ”
Ola Theander

Tillbaka
Recensioner